Waarom ik op VOLT ga stemmen

De media zijn verrast over de peilingen die voorspellen dat Volt misschien wel 3 zetels gaat halen.

Laat ik zeggen dat ik verrast ben dat zij verrast zijn, en misschien ook niet. Het zegt meer over de media.

In het Eindhovens Dagblad van 10 mei 2019 stond een interview met Laurens Dassen. Voorzitter van Volt Nederland.

De kop van het artikel was: Kempisch geluid vóór Europa. Dat is nieuws.

Afgelopen week heb ik gereageerd op een artikel in de NRC. Getiteld. Volt stemmen kan ook strategisch zijn. Floor Rusman, 10 maart.

Hieronder de reactie.

VOLT is niet zo maar een nieuwe partij. Een kennis van me zei: och die kleine partijtjes, dat zet toch geen zoden aan de dijk met een zetel. Ik zie dat VOLT de spelregels zal gaan veranderen. Die van nationale politiek. Allerlei vraagstukken stagneren in een oplossing door het nationale denken. Vb een euro zónder één fiscaal beleid. Open grenzen zonder één gezamenlijk asielbeleid. Dat zal met VOLT gaan veranderen. Ook is het zo dat de regeringsleiders in Brussel in de Raad van Ministers iets zeggen, en thuis in de hoofdsteden voor het nationale publiek iets anders. Want bang om stemmen te verliezen. Die spagaat zal gaan veranderen. Ook is het raar dat je bij de Europese verkiezingen alleen op een landgenoot kan stemmen. Dat ligt politiek nogal moeilijk. Een pan-Europese partij kan dat ondervangen. Rest me nog te zeggen dat VOLT van ónderop werkt. Net zoals Urgenda en de energie-collectieven die overal uit de grond schieten. Ik voel mezelf al lang Europeaan in de eerste plaats, dan pas Nederlander. Grenzen zijn bedacht, artificieel. Er is meer dat ons verbindt dan scheidt in Europa. En in de diversiteit schuilt ook onze kracht. Ik heb even getwijfeld misschien Ploumen. Maar het artikel van Mathieu Segers maakte daaraan een einde. Mijn stem hebben ze.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s